Publicerad den

Aprikosmarmelad med glögg, valnötter och russin

Valnötter, glögg och russin brukar bli kvar efter julens ståhej. Använd resterna och gör en fantastisk aprikosmarmelad som imponerar på nära och kära.

Aprikosmarmelad med glögg, valnötter och russin

Ingredienser:
ca 120 g ekologiska torkade aprikoser
3 dl vit glögg
Ca 0,5 dl valnötter. Du bestämmer själv hur mycket du vill tillsätta. Nötterna skapar mer tuggmotstånd och gör marmeladen fastare.
1 dl flytande honung, helst svensk.
Ca 0,5 dl ekologiska russin men du bestämmer själv hur mycket du vill tillsätta. De hjälper marmeladen att bli fastare och sötare.

Tillagning:
Blötlägg aprikoserna i glöggen och låt stå över natten i kylen.
Klipp aprikoserna i mindre bitar. Koka (på svag värme) aprikoser mjuka i glöggen med honungen. Om du vill kan du mixa med en stavmixer för att få mindre struktur på din marmelad.

Tillsätt valnötterna och russinen efter behag och låt allt koka några minuter tillsammans på svag värme..

Låt svalna lite och häll sedan upp på väl rengjord glasbruk. Förvaras i kylen. Håller länge!