Publicerad den

Mandelmassa och Whiskey, en riktigt god kombo med nougat och choklad.

Måste skriva att detta blev så sanslöst gott! Vilket beröm vi har fått! Vill du bli populär hos whiskyälskaren, finsmakaren och svärmor ska du satsa på detta kort. Återigen kan du använda resterna av marsipanen, nougaten och chokladen som du inte orkar äta upp efter jul. Mandelmassa och whiskey, vem visste att det är en så god kombo?

– Ett hett tips är att göra detta tillsammans med någon.

Whiskeybollar med nougat och marsipan

Du behöver:

500 g mandelmassa

4 msk whiskey

150 g nougat

150 g fin mörk choklad

150 g vit choklad

Gör så här:

1. Dela mandelmassa i bitar i en bunke och tillsätt whiskey, arbeta in spriten med händerna. Ställ in mandelmassan i kylen tills du ska rulla bollar av den.

2. Skär nougaten i små kuber som är ca 0,5×0,5 cm.

3. Rulla en kula av mandelmassan med ca 2,5 cm i diameter. Gör en grop i kulan och tryck in nougaten, rulla sedan ihop kulan. Om mandelmassan blir väldigt kladdig kan du ta lite florsocker på fingrarna.

4. Smält den mörka chokladen över vattenbad.

5. Doppa hälften av bollarna i den mörka chokladen med hjälp av två gafflar, placera de chokladdoppade bollarna på ett bakplåtspapper och låt dem torka.

6. Smält den vita chokladen och doppa de resterande bollarna i den. Vit choklad är känsligare att smälta och den blir snabbt tjock. Men gafflarna gör att du får ett snyggt mönster på bollarna ändå. Tänk bara på att du måste vara ganska snabb.

6. Riv mandel på ett rivjärn och strö över de mörka bollarna.