Smördeg med spenat, så gott!
Lägg till fetaost och du får ett underbart litet knyte som dessutom är snyggt och ser ganska avancerat ut.

Du behöver:
- 400 g fryst babyspenat (hela blad ej hackad)
- 1 msk smör eller någon form av fett
- 1-2 klyftor vitlök
- Svartpeppar, gärna nymald skogspeppar från Herbaria
- 2 ägg (1 ägg är till pensling som du kan hoppa över, då behövs endast 1 ägg)
- 150 g fetaost eller salladsost
- 1 paket smördeg
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg den frysta babyspenaten i en kastrull, låt vattnet koka av på medelhög värme. Efter en stund kan du hälla spenaten i ett durkslag och på så sätt snabbare bli av med vätskan.
- Ta fram smördegen om du har den i frysen.
- Tillsätt fettet, peppar och pressa i vitlöken. Låt koka ihop och ta sedan bort från plattan. Låt spenaten svalna helt .
- När spenaten är kall, tillsätt 1 rått ägg och rör ihop.
- Smula fetaosten grovt.
- Har du köpt smördeg i block får du kavla ut dem (är flera små delar) så att de blir lite tunnare.
- Skär ut ca 6×6 cm stora bitar av smördegen.
- Lägg en klick spenat i mitten av varje ruta.
- Strö över fetaost i varje ruta och nyp ihop de fyra hörnen på varje ruta, så att det blir en liten boll.
- Sätt smördegsbollarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa ett ägg och pensla bollarna med det. (Detta steg kan du hoppa över)
- Sätt in plåten i ugnen i ca 10 minuter tills dem blir gyllene.
- Ta ut plåten och låt spenatpuffarna svalna lite före servering. De kan även serveras kalla.